Σχετικά με εμάς

Πατώντας  εδώ  μπορείτε να "κατεβάσετε" και να δείτε το προφίλ του Συλλόγου μας.

 

 

Ο Σύλλογος Αθλουμένων Φίλων Άλσους Νέας Σμύρνης (Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ.)  ιδρύθηκε το 2001, έχοντας την χαρακτηριστική πορτοκαλί φανέλα με σήμα ένα δέντρο, από μια παρέα 20 δρομέων και περιπατητών (θαμώνων του Άλσους Νέας Σμύρνης) ενώ  σήμερα έχει ξεπεράσει τα 400 μέλη.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, μετά τις πρώτες φυσιολογικές δυσκολίες τέτοιων εγχειρημάτων, ο Σύλλογος υποστηρίχθηκε και εξακολουθεί να υποστηρίζεται από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή με την παραχώρηση γραφείων εντός του 'Αλσους.

Η φιλοσοφία του Συλλόγου είναι οτι: Ο  Σ.Α..Φ.Α.Ν.Σ. δεν είναι αθλητικός,δεν αναδεικνύει αθλητές,είναι Σύλλογος αθλουμένων μακριά από ανταγωνιστική διάθεση (βλ.Γύρος Νέας Σμύρνης όπου δεν επιβραβεύεται ο ανταγωνισμός των πρώτων θέσεων,επιβραβεύεται ο τερματισμός του κάθε αθλούμενου).

Αθλούμενος για τον Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. θεωρείτε,εκτός του δρομέα και ο περιπατητής.Ο άνθρωπος που δεν θα πάρει ποτέ μετάλλιο πρώτης θέσης και μετάλλιο τερματισμού σε αγώνα δρόμου,γιατί δεν μπορεί ή δεν του αρέσει το τρέξιμο και που ανακαλύπτει στο περπάτημα τα ψυχικά και σωματικά ωφέλη της αερόβιας άσκησης πρέπει να είναι μέλος του συλλόγου ενός Άλσους.

Στους κόλπους του Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ.έχει δημιουργηθεί ένας ισχυρός πυρήνας περιπατητών,με πολλές ώρες γυμναστικής στο άλσος,ενώ μαζί με τους ενταγμένους δρομείς καταφέρνουν και κάνουν έντονη την παρουσία του Νεοσμυρνιώτικου Συλλόγου σε εκδρομές με αφορμή αγώνες δρόμου ανά την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια μέλη του Συλλόγου συμμετέχουν και σε αγώνες τριάθλου (όλων των αποστάσεων) ,ποδηλασίας μεγάλων αποστάσεων και κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.

Το 2007, ο Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. αναδείχθηκε 'Σύλλογος της χρονιάς' στο χώρο των Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού. Η βράβευση αυτή έγινε από τον ιστορικότερο και παλαιότερο Σύλλογο της Αθήνας, το Σ.Δ.Υ.Α.

Από το 2008 ,όταν για πρώτη φορά οι δρομείς του Συλλόγου κατάφεραν να πάρουν την τρίτη θέση στην ομαδική βαθμολογία του ΣΕΓΑΣ για την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου μεταξύ των Συλλόγων Δρομέων Υγείας,ο Σύλλογος μας πάντα πρωτοστατεί,με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση της πρώτης θέσης τα έτη 2012 και 2013 .

Δρομείς του Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. συμμετέχουν σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα,αλλά και στο εξωτερικό. 

Η κλασική διαδρομή στην Αθήνα αλλά και οι Μαραθώνιοι στη Θεσσαλονίκη,στη Μεσσήνη,στο Ναύπλιο,στη Ρόδο,στην Κρήτη αλλά και στη Βιέννη,στη Βενετία, στη Ρώμη,στη Στοκχόλμη,στο Ντουμπάι,στη Μαδρίτη,στο Παρίσι,στο Τρόμσο, στη Βοστώνη,στο Μαρακές,στο Άμστερνταμ,στην Πάντοβα,στο Ινβερνές,στο Ρέικιαβικ,στο Λονδίνο και τόσες άλλες πόλεις του κόσμου γίνονται προορισμοί για πολλούς από τους μαραθωνοδρόμους του.

Το ελληνικό καλεντάρι από το Μάιο του 2005,συμπληρώνεται με τον αγώνα του Γύρου της Νέας Σμύρνης (7,5km) που συνδιοργανώνεται από τον  Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. και το Δήμο (μέσω του Ο.Ν.Α.) με ηλεκτρονική χρονομέτρηση,έχοντας κάθε χρόνο ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή (ρεκόρ συμμετοχών το 2014 με 850 δρομείς).