3ο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ 2018

2018-04-23 14:17
Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 διεξήχθη επί ανωμάλου εδάφους στην Ηλεία (με αφετηρία την αρχαία Ηλιδα και τερματισμό την αρχαία Ολυμπία) το 3ο Μονοπάτι Εκεχειρίας,απόστασης 50 χλμ./+970μ. με συμμετοχή και των μελών μας:
 
  • AΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  • ΚΑΚΑΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  • ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
  • ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  • ΠΑΓΚΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΟΛΩΝΑΣ

 

Ο "Δρόμος (Μονοπάτι) της Εκεχειρίας" δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι η προβολή του μηνύματος της Εκεχειρίας και της Ειρήνης. Οι δρομείς ξεκινήσαν στις 5.45' το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα και αφού πέρασαν 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας (Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος) κατέληξαν στις 16.45' στη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων την Αρχαία Ολυμπία, όπου και βραβεύτηκαν όλοι όσοι ολοκλήρωσαν τη διαδρομή με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια.

Ο Δρόμος Εκεχειρίας 2018 διοργανώθηκε από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας με συνδιοργανωτές την Αντιπεριφέρεια Ηλείας, τους δήμους Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης τον Δήμο Σπάρτης και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, του  CISM, του ΝΑΤΟ, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΕΟΤ, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της ΕΘΝΟΑ, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Η Καλλιπάτειρα» και την τεχνική υποστήριξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), θεσμικό υποστηρικτή την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία.